Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder de veel gestelde vragen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op 035-6249102 of mail: postbus@antilope.nl. U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier met de knop hieronder.

Antilope biedt naast een showroom van 600 m2 met alles op het gebied van fietsen, fitness en accessoires en gespecialiseerde medewerkers nog een flink aantal voordelen:

• Altijd goed advies
• Eerst een proefrit
• U koopt een fiets met de juiste framemaat
• Uw fiets wordt volledig afgemonteerd en afgesteld afgeleverd
• Inruil van uw oude fiets
• Een voordelige verzekering
• Eerste servicebeurt is gratis
• Een leenfiets of ophaalservice bij reparatie of onderhoud
• Bij aanspraak op garantie nemen wij de zorgen uit handen
• Bij een verzekerde fiets regelen wij diefstal- of schadeafhandeling voor u. U rijdt bij goedkeuring van de maatschappij dezelfde dag nog weg op een nieuwe.

U bent bij ons in de Koningsstraat in Hilversum altijd welkom voor het maken van een proefrit. Dan kunt u op uw gemak testen welke fiets u het beste bevalt.

Nee, u kunt bij Antilope geen fiets online bestellen. Bestellen is mogelijk bij ons in de winkel of telefonisch. U kunt wel een fietskar bestellen via fietskar.nl of fitnessapparatuur via hometrainer.nl.

Ja, bij Antilope kunt u ook terecht voor tweedehands fietsen. Deze hebben een onderhoudsbeurt gehad en worden voor u afgesteld.

Jazeker, Antilope biedt met fietskar.nl en hometrainer.nl het gemak van online winkelen en bezorgt uw bestelling aan huis of op kantoor. Indien gewenst bezorgen wij ook uw aankoop in onze winkel bij u thuis of kantoor.

Jazeker. Wanneer u een fiets, fietskar of fitnessapparatuur bij ons aanschaft, kunt u deze direct verzekeren. Vraag in onze winkel naar de mogelijkheden.

Jazeker. Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.

De framemaat van een fiets geeft de grootte van de fiets aan. Om deze te bepalen wordt de afstand tussen de trapas en de zadelbuis gemeten. Bij kinderfietsen wordt de framemaat aangeduid in “inches”, bij volwassenen fietsen in centimeters. Voor ieder lengte is er een juiste framemaat, maar welke framemaat past bij u?
 
Om de framemaat van uw nieuwe fiets exact te berekenen neemt u de volgende stappen:

Meet uw binnenbeenlengte.
Plaats uw voeten 15 centimeter van elkaar en meet de afstand vanaf de grond tot kruishoogte.

Berekening
De opgenomen lengte vermenigvuldigt u met 0,68. Als uitkomst krijgt u een getal wat correspondeert met de juiste framemaat.

Afronding
Komt de uitkomst uit tussen twee hele waardes in (bijv. 55,5 cm), dan bepaalt het doel van uw aankoop de afronding. Bij sportief gebruik: rond het getal naar beneden af. Bij normaal gebruik: rond het getal naar boven af.

Geveerde zadelpen
Indien uw fiets is voorzien van een geveerde zadelpen,  trek dan 4 cm van de framemaat af. Door de demping en vering van de zadelpen gebruikt u deze ruimte.

Oude fiets als basis
Heeft u een fiets waarvan de framemaat perfect past, neem dan deze fiets als leidraad. Meet de afstand van het einde van de zitbuis (tot de zadelpen, niet inclusief de zadelpen) tot het hart van de trapas (de cilinder waar de trappers op draaien). Deze maat is dan leidend in uw fietskeuze.

Fietskar.nl & Hometrainer.nl

Onderdeel van Antilope

Plan je werkplaats afspraak

Geef een gewenste datum aan en om welke reparaties het gaat.