Lease a Bike

Elektrische bakfiets leasen

Een E- Bakfiets leasen wordt vanaf 2020 super interessant! Voor slechts 7% bijtelling kan een werkgever een leaseprogramma aan de werknemer aanbieden. Kortom: Voor een relatief laag bedrag kan een werknemer een e-bike of bakfiets leasen én ook privé rijden. Dit is inclusief verzekering en onderhoud.

Een lease fiets – drie dubbel voordeel voor de werkgever
  • Bijdrage aan de vitaliteit van de werknemers
  • Een extra en waardevol voordeel naast het salaris (= loyaliteit!)
  • Bijdrage aan een duurzame samenleving door CO2 neutraal vervoer te stimuleren

Lease a Bike

E-bakfiets lease met 7% bijtelling!

Met een bakfiets in de lease rijd je voor een vast laag bedrag per maand op jouw favoriete elektrische bakfiets van Fietskar.nl Een fiets leasen betekent dat de verzekering én het onderhoud inbegrepen zijn. Na het verlopen van het contract is het mogelijk om de leasefiets voor een schappelijk bedrag over te nemen.

Hoe werkt het?

Net als bij een leaseauto komt het contract van de leasefiets op naam van de werkgever. Voor de betaling van de leasefiets zijn echter drie scenario’s:

  • De werkgever betaalt de volledige leasekosten
  • De werkgever draagt een deel bij
  • De werkgever faciliteert alleen het proces. De leasekosten zijn voor eigen rekening


Bij scenario 2 en 3 is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag in te houden op het brutoloon. Deze bruto-netto uitwisseling is voordelig en levert tot wel 40 procent fiscaal voordeel op ten opzichte van privé aanschaf. Neemt de werkgever de leasekosten voor zijn rekening, dan betaal je slechts enkele euro’s bijtelling per maand. Je voordeel loopt dan op tot wel 80 procent.


Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden, stuur dan een mail naar postbus@fietskar.nl of bel ons gerust op 085 – 760 08 84

Lease prijs calculator, bereken hier je eigen lease prijs

Plan je werkplaats afspraak

Geef een gewenste datum aan en om welke reparaties het gaat.