Antilope fietsadvies

Fietsadvies op maat

Een nieuwe fiets of nieuwe e-bike kopen dat doe je niet iedere dag. Bij Antilope zorgen wij dat u uiteindelijk met de juiste keuze naar huis gaat. Dus geen snelle verkopen, maar een duidelijk advies waar u wat aan heeft bij de keuze van uw nieuwe fiets. Zeker nu met de vele e-bikes die er worden verkocht is een juist advies misschien nog wel veel belangrijker. Uw wensen komen uiteindelijk tot uiting, in de juiste aankoop, van de voor u passende fiets.

Onze adviseurs begeleiden u graag in de oriënterende fase, en laten u zien wat voor u van belang is bij het kiezen van een nieuwe fiets of e-bike. Het is namelijk wel zo prettig om ook na enkele maanden nog volmondig te kunnen zeggen dat de fiets u uitstekend bevalt. Mochten er onverhoopt toch nog zaken zijn die niet geheel bevallen; een zadel bijvoorbeeld, dan ruilen wij deze gewoon om voor een ander exemplaar.

Proefrit

Vrijblijvend een aantal fietsen proberen is bij ons geen probleem. Sterker nog, het is verplicht. Een fiets kopen zonder een proefrit te hebben gemaakt is niet verstandig. Dus om achteraf spijt te voorkomen is het testen van uw nieuwe fiets zeer van belang. Voor de aankoop van een speed pedelec kunt u een van onze demo’s een dagje lenen om te zien of de woon-werk afstand op de fiets u bevalt. Want zeg nou zelf een bed koop je ook niet zonder er eerst even op gelegen te hebben. Mocht u de knoop doorgehakt hebben, maar u twijfelt nog of het zadel of uw stuur wel geschikt is dan verzorgen wij dit soort aanpassingen voor u, zonder extra kosten.

Oriënteer online, maar koop bij de fietsspeciaalzaak!

We kunnen er niet meer onderuit, internet, een prachtig medium om te bekijken wat er zoal te koop is in fietsenland. Tevens zijn deze fietsen vaak verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Maar let op, waar sommige producten zich uitstekend lenen om online aangeschaft te worden, zijn fietsen daar niet geschikt voor. Het betreft een servicegevoelig artikel, net zoals bijvoorbeeld een auto. Ook is advies, maatbepaling en afstelling van een fiets een vak apart. Wij zien geregeld voorbeelden van ontevreden internetkopers. Onderstaand een aantal belangrijke punten om voor de fietsspeciaalzaak te kiezen:

 • Een fiets wordt vaak ongemonteerd en/of slecht afgesteld afgeleverd. Fietsen komen ook bij ons nooit rijklaar aan vanuit de fabriek. Het monteren van de fiets en afstellen van de fiets vraagt de nodige kennis en tijd, vaak ontbreekt bij de internetwinkel deze belangrijke kennis en is tijd iets wat geld kost dus wordt dit niet al te serieus genomen.
 • Ieder mens is anders, dus een fiets moet op de meest ideale manier worden afgesteld om lichamelijke klachten in de toekomst te voorkomen.
 • Een framemaat is zeer bepalend voor het plezier dat u gaat beleven aan de fiets, een meting is dan vaak maatgevend en belangrijk voor de juiste keuze. Maattabellen op internet zo maar klakkeloos als waarheid aannemen is een veelgemaakte fout. Bijvoorbeeld door een verende zadelpen kunnen er afwijkingen ontstaan.
 • Afhandeling van garantie nemen wij voor onze rekening inclusief de betaling van het onderdeel. U wordt direct geholpen en kunt in de meeste gevallen dezelfde dag weer gebruik maken van uw fiets. Hoe anders is dit bij de internetwinkel. In veel gevallen zal u eerst het onderdeel te beoordeling terug moeten sturen, dit kan soms enkele weken duren voordat u deze weer retour ontvangt. U dient dan zelf de montage weer te doen of tegen betaling uit te laten voeren.
 • Service en online gaan in het geval van fietsen ook niet samen. U bent bij ons van harte welkom voor de, bij aanschaf, meegeleverde gratis onderhoudsbeurten. Daarnaast pompen wij graag uw banden op, stellen uw zadel en stuur gratis af en vervangen uw batterijen per direct.
 • Transportschade is een veel voorkomend probleem bij het leveren van een fiets van een internetwinkel. Slecht ingepakte fietsen zorgen vaak voor beschadigde frames en onderdelen.
 • Het inruilen van uw oude fiets is bij ons altijd mogelijk, niet bij de online verkoper.
 • Verzendkosten zijn vaak hoog wat de korting ten dele weer teniet doet.

De voordelen van een speciaalzaak als Antilope

 • Wij beschikken over een groot assortiment A-merken en hebben deze ook op voorraad.
 • Om zelf te bepalen of uw keuze juist is, kunt u altijd een proefrit maken.
 • Wij beschikken over vakkundig personeel met veel ervaring en kennis van alle types, merken en mogelijkheden.
 • Uw fiets wordt volledig afgemonteerd en afgesteld afgeleverd.

Fietskar.nl & Hometrainer.nl

Onderdeel van Antilope

Plan je werkplaats afspraak

Geef een gewenste datum aan en om welke reparaties het gaat.