• 10 Zekerheden bij aankoop van een fiets
 • eigen Service & Garantieplan
 • Voordelige fietsverzekering mogelijk
 • Uw huidige fiets gunstig inruilen
 • Informeer naar onze voordelige leasetarieven
 • Payplan Koop nu, betaal per maand
 • Kopen via een bedrijfsfietsenplan mogelijk
 • 100% rijklaar

DE FIETSBRIL: NIET ALLEEN MOOI MAAR VOORAL OOK NUTTIG

Een fietsbril heeft tijdens het fietsen vele functies. Of u nu een toerfietser, wielrenner of MTBer bent, een fietsbril zal uw fietstocht veraangenamen. Voor optimaal zicht onder alle omstandigheden. Een fietsbril beschermt uw ogen tegen:

 1. Fel licht en schadelijke ultraviolette straling.
 2. Wind. Door wind in de ogen krijgt u traanogen en wordt uw zicht belemmerd.
 3. Vliegjes/vuil/zand in uw ogen. Zeker voor mountainbikers is het dragen van een bril om die reden aan te raden. En zorgt daarmee voor optimaal zicht.

 

FIETSBRIL VOOR ALLE FIETSERS

Vroeger hadden alleen wielrenners een echte fietsbril nodig, met de opkomst van de elektrische fiets en dus hogere snelheden kopen ook steeds meer toerfietsers een fietsbril. Een speciale fietsbril heeft een iets sportievere uitstraling vergeleken met een gewone casual zonnebril. Als u ouder wordt worden uw ogen vaak slechter. Met name bij het wisselen tussen fel- en donkerlicht en bijvoorbeeld nachtzicht kunnen voor problemen zorgen. Met een speciale fietsbril kan dit voorkomen worden, waardoobr u beter kunt zien bij fel zonlicht of verblindende autolampen. Er zijn speciale brillen te koop die voor beter zicht zorgen bij dit soort omstandigheden.

 

WELKE BRIL

Kleur glas

Zo is een fietsbril met donkere glazen veelal geschikt voor een zomerse dag met veel zonlicht. Fietsbrillen met gekleurde glazen zijn weer ideaal als er minder licht is, zodat je meer contrast krijgt, bijvoorbeeld bij bewolking of mistig weer. Een bril met transparante glazen beschermd met name de ogen tegen wind en vliegjes, deze is dus met name te gebruiken als je enkel bescherming van de ogen prefereert.

Verwisselbare glazen

Veel fietsbrillen hebben verwisselbare glazen die per weertype of omstandigheden een bepaalde functie hebben.

Meekleurende glazen

Er zijn ook fietsbrillen die zich automatisch aanpassen aan het type weer. Deze fietsbrillen met fotochromatische glazen hebben een bepaalde stof in de bril, welke zich automatisch aanpast aan de lichtintensiteit. De glazen passen zich constant aan, zodat uw ogen zich niet geforceerd of vermoeid voelen, omdat de zonnebril een groot deel van het werk overneemt. Bij bijvoorbeeld sterk zonlicht, worden door glazen van de bril automatisch donkerder. Fietsbrillen met gepolariseerde glazen nemen de schittering van het zonlicht weg, waardoor u daar geen last van hebt als u fietst langs water of op asfalt.

Krasbestendig

Let er ook op dat de glazen van de fietsbril die je wilt kopen krasbestendig zijn. Glazen gemaakt van doorzichtig polycarbonaat zijn ongevoelig voor krassen. Dit materiaal wordt ook gebruikt bij de productie van veiligheidsbrillen. Glazen van polycarbonaat bieden tevens bescherming tegen ultraviolette straling.

Op sterkte

Een fietsbril kan ook op sterkte geleverd worden. Ideaal en zo is de bril ook in het dagelijks leven gewoon te gebruiken.

 

TIFOSI

 

Tifosi Optics is momenteel het absolute #1 merk voor sportzonnebrillen in de Verenigde Staten met een ongekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. De Tifosi bril is zeer populair in het fiets- en hardloopcircuit, maar is uiteraard geschikt voor allerlei uiteenlopende sporten, zoals ook bij wandelen, skin en snowboarden. Natuurlijk zijn de brillen ook geschikt voor casual gebruik.

TIFOSI REFLECTION: VOOR ALLE OMSTANDIGHEDEN

De brillen uit de Reflection collection zijn water en zweet afstotend. Ze bevatten kenmerkende spiegelende lenzen in de kleuren rood, blauw tot en met paars en ze blokkeren extreem veel licht! De serie Reflection collection bestaat uit een 6 tal brillen en is in 3 verschillende monturen verkrijgbaar, De Podium, de Veloce en de Slip. Alle monturen zijn vervaardigd uit het uiterst flexibele, lichte, duurzame en praktisch onverwoestbare Grilamid TR-90. Door de verstelbare hydrofiele pootjes en het hydrofiel verstelbare neusstukje kan de bril aan elk gezicht aangepast worden voor een perfect draagcomfort. Het hydrofiele rubber zorgt ervoor dat het montuur een optimale grip heeft, zelfs tijdens snelle afdalingen of onverwachte bewegingen.

 • Reflecterende mirror lens.
 • Hydrophobic lens laat water en condens verdwijnen en laat geen "spots" achter.
 • Constante lens kleur, geen verstoring.
 • In de kleuren:

Matte Black met Red, AC Red en Clear lenzen

Black/White met Red, AC Red en Clear lenzen

U heeft al een Tifosi Reflection vanaf 69,95.

 

TIFOSI READER: BIFOCUS

Op een bepaald moment overkomt het bijna iedereen. Het lezen van kleine lettertjes wordt steeds moeilijker enu hebt het gevoel dat je armen te kort worden. Hl vervelend als u bij het fietsen gebruik maakt van een fietscomputer, een GPS-toestel of smartphone.

De Reader serie biedt sportbrillen met een bifocale lens wat inhoudt dat er een apart leesgedeelte, in de sterktes +1,5 of 2,0, in de lens vande sportbril is verwerkt. Deze speciale lenzen zijn verkrijgbaar in 4 verschillende Tifosi modellen (Tyrant 2.0, Veloce, Radius en Jet) zodat er voor ieder wat wils is.

DeTifosi Reader is er vanaf 49,95.

Blijf op de hoogte van alle nieuws en acties van Antilope

Inschrijven nieuwsbrief >>
Fiets fashion

Fiets fashion

Accessoires

Accessoires

All weather zadels

All weather zadels

Ontdek de Belt drive

Ontdek de Belt drive

Hippe Regenkleding

Hippe Regenkleding